Hygrometer

Waarvoor dient een hygrometer?

Een hygrometer dient om de relatieve vochtigheid in de lucht te meten. Het is een handig instrument om te kunnen detecteren waar in uw huis mogelijks vochtproblemen aanwezig zijn of dreigen te ontstaan. Meestal zit in een hygrometer (of ook vochtmeter genoemd) eveneens een thermometer verwerkt.

gratis diagnose van vochtproblemen

Afbeeldingen hygrometers

Hieronder vindt u alvast een overzicht van een aantal hygrometers.

 

De Psyclone is een hygrometer van General Electric die een naar eigen zeggen bijzonder snelle responstijd heeft op de omgeving die wordt gemeten.

De hygrometer heeft eveneens een groot scherm waardoor de informatie vlot kan worden afgelezen. Bovendien is het 1 van de modernere hygrometers die momenteel te verkrijgen is op de markt.

 

 

Ontstaan van de hygrometer

Uit de dagboeken van Leonardo Da Vinci blijkt dat hij de uitvinder zou zijn van de hygrometer. Hieronder vindt u alvast een afbeelding van een hygrometer uit de Middeleeuwen.

Hygrometer van Leonardo Da Vinci

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Een hygrometer kopen

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!