Draineren

Een hoge grondwaterstand kan voor veel vochtproblemen zorgen. Een van deze problemen is een vochtige kelder, waardoor er allerhand problemen kunnen ontstaan met schimmel, maar ook met de constructie van uw fundering. Als u vaststelt dat u vochtproblemen heeft of een vochtige kelder, dan is het zaak snel uit te zoeken waardoor dit veroorzaakt wordt. Als dit komt door een hoge grondwaterstand, dan is hier nog steeds wat aan te doen.

Een hoge grondwaterstand is te verhelpen door te gaan draineren. Drainage is in feite een leiding in de grond steken en met een grote waterpomp het overtollige grondwater wegpompen naar een andere locatie waar het minder kwaad kan. Door de grond te draineren verlaagt u effectief de grondwaterstand waardoor uw vochtige kelder eindelijk kan opdrogen. Hierna kan u in de toekomst problemen voorkomen door bijvoorbeeld de muren van uw kelder te injecteren zodat het vocht niet langer omhoog kan trekken.
Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!