Drainage kelder

Een overstroming in de buurt of hevige regenval kan er voor zorgen dat u last krijgt van een natte of vochtige kelder. Sterker nog, het is zelfs mogelijk dat uw kelder overstroomt, waardoor uw kelder letterlijk onder water komt te staan. Drainage van de kelder is dan nog het enige wat helpt. Drainage van de kelder is overigens meer dan alleen de kelder leeg pompen.

Drainage van de kelder betekent zelfs de algehele grondwaterstand dusdanig verlagen dat uw kelder weer droog komt te liggen. Dit is bij een vochtige of natte kelder zelfs zeer nodig, omdat de kelder goed dient te drogen om te voorkomen dat er schimmel ontstaat, of dat de reeds ontstane schimmel nog veel erger wordt.

Drainage van de kelder is echter niet iets wat men zomaar even doet. Dit vergt grote pompen die makkelijk het water kunnen wegpompen naar een locatie waar het geen kwaad kan. Drainage van de kelder is daarom ook een vrij specialistische klus, tenzij u reeds een installatie heeft welke specifiek bedoeld is voor drainage van uw kelder.
Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!