Diagnose vochtige kelder

De bron van het probleem van een vochtige kelder kan zowel een waterlek als een hoge luchtvochtigheid zijn. Beide kunnen leiden tot schimmels of andere aantastingen van de vloer of muren in uw kelder.

Afhankelijk van de ernst, kunnen de omstandigheden leiden tot verrotting, structurele schade, voortijdige verf afbladdering, en uiteenlopende gezondheidsproblemen. Water kan van buiten insijpelen in uw woning door een lek in de muur, of kleine openingen rondom ramen en deuren.

Het water in de kelder kan ook afkomstig zijn van een lekkende waterleiding, toilet, douche of bad.

Hoge vochtigheid binnenshuis wordt veroorzaakt door de normale activiteiten van het dagelijks leven, zoals douchen, koken en drogen van kleding. Deze laatste vormen vaak al een groot deel van de oorzaak van het probleem van een vochtige kelder.

gratis diagnose van vochtproblemen

De allergrootste oorzaak van een vochtige kelder is vocht dat door de betonnen fundering komt. Zelfs al is er in de vochtige kelder geen teken van een lek of stilstaand water, kan het vocht in de kelder al verdampt zijn met een hoge luchtvochtigheid tot gevolg. Een andere vaak voorkomende oorzaak is condensatie op de koude betonnen muren en vloeren (vooral in vochtige maanden).

Vochtige kelder? Vraag professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!