De juiste vochtbehandeling kiezen

Vocht in huis is erg vervelend en kan het best zo snel mogelijk verholpen worden. Allereerst moet uiteraard de oorzaak van het vochtprobleem vastgesteld worden. 

Mogelijke oorzaken van vocht

Een vochtprobleem kan door meerdere factoren veroorzaakt worden. Enkele mogelijkheden zijn:

Optrekkend vocht in de muur of de vloer
Condensatievocht bij een koudebrug of temperatuur verschil
• Infiltratievocht via scheuren, barsten of door de porositeit van materiaal

vochtbehandeling kiezenWat is de beste vochtbehandeling?

Wat de meest geschikte behandeling is van uw vochtprobleem, hangt uiteraard van de oorzaak af. Zo kan optrekkend vocht verholpen worden door de (buiten)muren te injecteren met een vochtwerend middel. Hierdoor wordt de muur waterdicht en krijgt vocht uit het grondwater geen kans meer.

Bij koudebruggen in de buitenmuren of als de temperatuur in de winter ineens snel daalt, ontstaat er een groot temperatuurverschil tussen de buiten- en binnenkant van de buitenmuren.

Hierdoor trekt er warmte van binnen naar buiten, de warme lucht koelt af en condenseert. Een speciale vochtopnemer kan dit probleem verhelpen.

Infiltratievocht is vocht dat via een barst of scheur, een beschadigde voeg of via poreus materiaal naar binnen dringt. Kleine barsten of scheuren kunnen simpelweg behandeld worden met een vochtwerende laag, een coating. Grotere scheuren moeten gedicht worden met een voegmiddel alvorens de vochtwerende coating aangebracht kan worden.

Poreuze materialen zijn veelal doelbewust poreus gehouden om bouwtechnische redenen. Mocht een materiaal echter té poreus zijn, dan het behandeld worden met een vochtwerende bescherming.

Vraag gratis advies voor een professionele behandeling

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Verwant met De juiste vochtbehandeling kiezen

Belang vochtbestrijding
Specialisten in vochtbestrijding
Vochtbestrijding in huis
Vochtbestrijding muren
vochtbestrijding prijs
Vochtbestrijding kelder
Vochtbestrijding doe het zelf
Vochtbestrijding trends
Vochtbestrijding: maak komaf met vocht in huis
Vocht bestrijden

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!