Condens en condensatie

Wat is condens?

Condens komt in elk huis voor, maar soms kan het zo erg zijn dat de condensatie vochtproblemen veroorzaakt. Deze problemen met condens en condensatie kunnen onder meer schimmel veroorzaken, wat slecht is voor de gezondheid en bovendien ook nog eens onfris ruikt.

Vorming van condens wijst eveneens op een probleem met ventilatie en/of isolatie. Doordat er niet voldoende ventilatie is, kan het vocht in de lucht niet goed naar buiten afgevoerd worden. Als gevolg hiervan slaat het neer op koude muren.

Klik hier voor een gratis condensatie diagnose!

Condensatieproblemen oplossen

Om deze problemen dus op te lossen kan u beter isoleren waardoor de muren minder koud zijn, maar u kan ook voor een betere ventilatie zorgen zodat de vochtige lucht beter afgevoerd wordt. Welke situatie bij u van toepassing is hangt er vanaf.

Als u reeds voldoende geïsoleerd heeft, dan is de kans groot dat er een gebrekkige ventilatie is ontstaan waardoor het vocht in de lucht voor condensatie plekken zorgt. In dit geval zal u uw ventilatiesysteem aan moeten passen, of zelfs nieuwe vormen van ventilatie aan moeten brengen.

Indien uw ventilatie in orde is maar u een gebrekkige isolatie heeft, dan is het absoluut onontbeerlijk dat u uw isolatie op orde brengt. Dit voorkomt problemen met vocht en zorgt er tevens ook nog eens voor dat u flink kan besparen op uw stookkosten. Een goede isolatie is belangrijk om problemen met condens en condensatie op te vangen en te voorkomen. Condens kan naast schimmel in huis ook een muffe geur veroorzaken en zelfs schade toebrengen aan de constructie of interieur elementen.

Geniet van een gratis condens diagnose
via onderstaand beknopt formulier

Vocht in huis? Start hier uw gratis diagnose

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder?*
Omschrijf kort het vochtprobleem
   
 Condens op ramen voorkomen

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!