Betonrot of rot beton

Wat is betonrot

Het woord betonrot slaat op de verschillende vormen van beschadigd beton. Door een te hoog vochtgehalte in beton, door een verkeerde water/cement verhouding, kan door het vocht betonrot optreden. Als de vochtigheid in het beton te hoog is, ontstaat het risico dat de metalen wapening begint te roesten en dus uw betonconstructie aanzienlijk beschadigt. Doordat bij het roesten de wapening uitzet zal het beton barsten vertonen en zijn stevigheid grotendeels verliezen.

Niet alleen een te hoog gehalte aan vocht kan betonrot opleveren, ook is het bekend dat sommige verhardingsversnellers een nefaste invloed hebben op de duurzaamheid van beton. In extreme gevallen kan bij wijze van spreken de wapening in beton volledig verpulveren waardoor de cruciale functie verdwijnt.

Er zijn verschillende mogelijkheden om betonrot te voorkomen maar eens het kwaad is geschied, en het beton effectief rot is, valt er niet veel meer aan te doen. Vooral verouderde toepassingen van betonconstructie

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Verwant met Betonrot of rot beton

Bouwdroger
Bouwvocht

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!