Het belang van vochtbestrijding

Vochtbestrijding in huis is van belang omdat, door vocht in de lucht en op materialen, schimmels kunnen ontstaan die schadelijk zijn voor uw gezondheid. Zowel in oude als nieuwe huizen kunnen vochtproblemen voorkomen.

Een vochtige muur, schimmels op muren, afhangend behang of een kelder die muf en vochtig ruikt zijn indicaties dat er vochtproblemen zijn die om een oplossing vragen.

Heeft u last van vochtige muren door condensatie dan is het probleem eenvoudig op te lossen door meer te ventileren. Gaat het probleem niet weg met een betere ventilatie dan kunt u gebruik maken van een schimmelwerende verf.

Heeft u vochtige muren door doorslaand of opstijgend vocht dan is het zaak om te bekijken of dit probleem op een eenvoudige manier weggenomen kan worden. Impregneren van de muur is een goede oplossing. Dit kan door de muur te schilderen met een vochtwerend middel dat in de muur trekt of door injectie met een vochtwerend middel.

Kelders ruiken vaak muf door schimmelvorming veroorzaakt door opstijgend vocht. Ventilatie van de kelder is natuurlijk van belang zodat het vocht weg kan. De keldermuren impregneren is de volgende stap om de kelder droog te krijgen

Vochtvreters kunt u gebruiken als een tijdelijke oplossing voordat een probleem daadwerkelijk grondig wordt aangepakt. Bijvoorbeeld als u het zelf niet kunt en u een professioneel bedrijf wilt inschakelen om het probleem aan te pakken.

Vochtvreters bestaan uit een kunststof element waarin korrels zitten met een hoge absorberende waarde. De korrels onttrekken vocht uit de lucht zodat het vochtigheidsgehalte in de ruimte lager wordt. Dit is al een flinke stap in de goede richting.

Doe-het-zelver of professionele hulp, het maakt niet uit, als u maar zorgt dat een vochtprobleem degelijk wordt aangepakt. Dat is goed voor uw gezondheid en tevens van uw huis.
Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!